Body & Mind

Bij The Sportsclub bieden we de volgende Body & Mind programma's:

  • Yoga
  • Tai Chi
  • Pilates


Hieronder vind je de toelichting op de programma's. Ben je enthousiast en wil je graag eens komen kennismaken of een gratis probeerles meedoen? Geef je naam en nummer even door onderaan de pagina en wij nodigen je uit!


Tai Chi
‘In beweging
moeten alle delen van het lichaam

licht
wendbaar
en als een snoer parels
onderling verbonden zijn.’

Tai Chi Chuan is van origine een innerlijke krijgskunst, maar wordt voornamelijk toegepast als totaal oefensysteem voor de gezondheid. De letterlijke betekenis van Tai Chi Chuan is ‘het hoogst bereikbare met de vuist’. Het verschil met andere vechtkunsten is dat de serie bewegingen, de Tai Chi-vorm, vloeiend, harmonieus, langzaam, zeer gecontroleerd en vooral ‘zacht’ gaan. Doordat de bewegingen langzaam worden uitgevoerd, leert men onder andere lichaam en geest als één geheel te bewegen. Het gaat erom de principes van Tai Chi Chuan in alle houdingen in het lichaam te voelen. Al doende maakt men zich de principes eigen. Dit moet je ervaren.

Yoga
‘Yoga ontstaat
als al je interpretaties tot rust komen
en je weer ziet wat echt is
in plaats van wat je denkt te zien’

In de traditie van yoga staat het bewust worden van lichaam en geest centraal. In de Hatha Yoga, waar in deze cursus vanuit wordt gegaan, verbinden we ons innerlijk met ons lichaam. Het lichaam waarin we ervaren. De letterlijke betekenis van yoga is verbinden, vereniging. Bewustzijn en ontspanning gaan hand in hand in yoga. Zonder die twee elementen zouden de oefeningen geen yogaoefeningen zijn. In de yogales beoefen je verschillende lichaamshoudingen (asana’s) waardoor meer inzicht ontstaat in de processen die zich in het lichaam en het innerlijk afspelen. Je oefent binnen je mogelijkheden en leer je vanuit ontspanning bewuster ervaren, waardoor je onnodige spanning in je lichaam los kan laten. Je leert luisteren naar je lichaam en de energie te voelen die voor ons lichaam en geest zo belangrijk is. Je lichaam vertelt en je brein luistert.

Met yoga kun je altijd beginnen. Het is voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Benodigdheden voor de les: makkelijk zittende kleding , een handdoek of kleed voor op de mat.

 

Pilates
Wil jij werken aan een sterke rug en een strakke buik? Dan is Pilates iets voor jou. Een training waarbij de sfeer rustig is, maar de training pittig en toch kan iedereen meedoen.We weten allemaal hoe moeilijk het is om een buikje weg te trainen. Toch is het wel haalbaar; Pilates maakt het verschil.  Dit komt omdat we de dieper gelegen spieren trainen, dus niet alleen de oppervlakkige buikspieren maar ook de diepgelegen en tussengelegen spieren worden aangepakt.

Pilates is bij uitstek geschikt voor mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Met veel zorg en aandacht helpen we je deze spieren sterker te maken zodat je belastbaarheid wordt vergroot en klachten worden verholpen (of waardoor je minder snel klachten krijgt). Pilates is dus ook zeer geschikt als preventief programma. Veel huisartsen en fysiotherapeuten verwijzen hun patiënten naar onze Pilateslessen.

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen een paar minuten contact met je op:

 

Het Killerbody Programma bij The Sportsclub Drachten

Speciaal voor vrouwen uit Drachten die op zoek zijn naar een Killerbody, start nu bij The Sportsclub Drachten! Klik hieronder v...

Lees meer

Valentijn

Neem gratis een week je valentijn mee te sporten van 14 tot 21 februari.

Lees meer
Meer nieuws

"Ik doe de Milon Cirkel nu 2 maanden, voel verandering in mijn lijf qua conditie en spieren. Ik voel me veel fitter en merk het"

Ida Lagendijk

"The Sportsclub staat voor mij voor sportiviteit, vitaliteit, spontaniteit, gezelligheid en vriendinnentijd"

Nicoline

"Dankzij The Sportsclub voel ik me elke dag topfit. Mede dankzij de geweldige groepslessen!"

Rutger

"Door te sporten bij The Sportsclub voelen wij ons topfit. We believe in fitness! "

Jacco en Joas

"In principe is 2 x Milon Cirkel per 10 dagen voldoende. De Milon Cirkel maakt sporten nóg leuker!"

Nel Aasman

"Bij The Sportsclub is iedereen welkom. Er wordt geen verschil gemaakt in wie, hoe en waarom!"

Iris

"Door de ontspannen sfeer in de club kan ik me goed inspannen en een heerlijk workout doen, elke keer weer."

Anita

"Na elke training zit ik weer vol energie. De trainers zorgen dat ik elke keer alles uit mijn training haal."

Katrina

"Ik had niet zoveel met sporten, maar dankzij The Sportsclub is sporten echt mijn passie geworden."

Yvonne

"Door de instructeurs ka ik veilig sporten met een thuisgevoel. En daar hou ik van!"

Fedde