ErvaringenOmdat de ervaringen vrij persoonlijk zijn, zijn een aantal ervaringen anoniem.

Karin van de Schuit

Ik had van te voren geen twijfels want ik was zelf al begonnen met afvallen. Ik wilde zelf nog een behoorlijk aantal kilo’s kwijt en ik wist van mij zelf dat dat niet alleen met minder eten ging lukken. Ik wilde graag mijn hele leefstijlpatroon aan passen. In overleg met Jacob, heb ik gekeken naar een programma die het beste aan zou passen om mijn doelen te bereiken.  Vooral de combinatie van wat jullie aanboden, in 8 weken om aan de slag met sporten en voeding, sprak mij aan. Mijn buurman komt ook geregeld bij jullie,  en hij was voor mij de stok achter de deur, om toch de stap naar de sportschool te zetten. 

Het begin toen ik startte met het sporten en de voeding was dit wel even wennen. Ik was zelf gewend om 1400 calorieen te eten op een dag en toen kwam Robert aan met een menu van 2000 calorieen, maar begon hierdoor weer wat aan te komen, en dat werkte niet echt motiverend, maar samen hebben we gekeken wat uiteindelijk wel bij mij paste.
Ik heb besloten om na de acht weken door te gaan met 10 weken om toch meer resultaat te halen en meer af te vallen. Langzaam aan heeft het sporten en de voeding wel effect, alleen niet de aantal kilo’s die ik hiervoor snel verloor. Voordat ik begon met het hele programma met sporten en eten was ik al 25 kilo afgevallen dus gaat het nu wat trager dan in het begin.  Maar het weegmoment blijft voor mij de stok achter de deur, die ik nodig heb om door te zetten.

Of ik mij nu nog volledig aan de menu’s houd.? Meestal wel, hier en daar heb ik wel een feestdag gesmokkeld. Maar ja dan hou je er rekening mee en dat is nu ook mijn principe van het omdenken. Je mag best even een keer zondigen maar zolang je er maar rekening mee houd en de volgende dag er wel op aanpast 😊

Voor mij was het een drempel om naar de sportschool te gaan omdat ik het idee had van opgepompte getatoeëerde gasten en daar loop ik tussen met m’n overgewicht. Jacob heeft mij de eerste week begeleid ( en nog steeds), en die zei: kijk eens om je heen en je bent niet de enige. Hij zei je moet gewoon omdenken in plaats van te denken “oh god ze kijken allemaal naar me”. Zei hij kan je ook denken “ja daag, ik ben al 30 kilo kwijt en ik ben hier om er verder aan te werken” dan heb je een hele andere instelling. 

Wat heeft het persoonlijk voor mij betekent? Ja echt een gevoel van kijk eens ik kan het dus wel! Het geeft mij zelfvertrouwen en meer energie. Ik dacht altijd ik werk al de hele dag dus ik heb energie zat maar nu denk ik ooh ik kan voor het werk nog wel even sporten. Voorheen dacht ik, ik heb avond dienst, maar even rustig aan voor ik moet beginnen. Maar serieus je krijgt van het sporten echt heel veel energie voor terug.

Hoe reageert jou omgeving? Het motiveert enorm, omdat het nu zichtbaar wordt, omdat ik nu al 40 kilo kwijt ben,  dus dat gaat wel opvallen dus en dat motiveert mij juist om door te gaan. Ik doe het niet voor mijn omgeving maar het is ook wel leuk dat mensen in de sportschool het gaan zien, ze zeiden zelfs: “je krijgt al echt een smal bekkie.” Dat motiveert wel om door te gaan!

 

Riekje Mulder

Ik heb 8 weken voedingsbegeleiding gedaan, ik heb begeleiding gehad van Stien en die heeft mij heel goed begeleid, ik ging op vakantie toen heb ik gevraagd wat ik moest doen en dit heeft ze allemaal uitgelegd. We hadden een doel gesteld, ik ben begonnen op 72,9 kilo en we hebben als doel gesteld 69 kilo, na 5 weken had ik mijn doel al bereikt en ik ben nu 67,2 kilo, het ging prima de ene week viel ik 0,1 kilo af en de andere week viel ik één kilo af. Na 7 weken was ik 68 kilo en daarna ben ik een week op vakantie gegaan, toen was ik al een kilo lichter dan de bedoeling. Nu doe ik het zelf, ik probeer drie keer per week te komen om te sporten en ik let zelf op mijn eten, ik heb met Jimmy een schema gemaakt en als er vragen zijn dan vraag ik hem de oren van de kop. Ik ben hartstikke positief over het sporten, het is hartstikke leuk, een feestje, gewoon hartstikke leuk.

Ik zou The Sportsclub eigenlijk aan iedereen wel aanraden, iedereen loopt er rond, van jong tot oud, voor iedereen is er ook wel wat wils, mensen die groepslessen willen doen kunnen groepslessen doen, dus qua leeftijd raad ik het aan iedereen eigenlijk wel aan. Ook persoonlijk heeft het heel veel met me gedaan, ik rij ook paard, soms ben ik daar wat schijterig in, om het even zo te zeggen, wat bangig, maar ik merk dat ik nu, nu ik wat sterk word, mentaal ook, wordt ik geestelijk ook sterker, dus ik krijg wat meer zelfvertrouwen, ook met het paardrijden, en ik wordt gewoon wat zekerder van mezelf en krijg wat meer lef in het paardrijden. Met het zelfvertrouwen zelf gaat het ook hartstikke goed, de paard rij instructeur uit Leeuwarden zegt ook, je blijft beter zitten en je kan merken dat je leniger wordt.

 

Benny

Ik zag dat ik afgelopen tijd wat groeide qua figuur en ik dacht dit komt zo niet goed als ik nu niet ingrijp. Je hoort tegenwoordig zoveel nare en rare ziektes wat met het gezondheid te maken heeft, zoals suikerziekte etc. Ik dacht dat moet mij niet over komen en ik moet ingrijpen nu het nog kan. Mijn vriendin was al een tijdje bij jullie aan de slag en ik zag dat dat wel heel goed werkte. Dit maakte dat ik dit wil ik ook en dit  moet ik ook gaan doen.
Het sporten(milon cirkel) is goed te doen en Jimmy steunt en support mij er door heen. En omdat mijn vriendin ook bij jullie sport steunen we elkaar ook door elkaar er heen te sturen. Ik ben in 8 weken 10 kilo kwijt geraakt. mijn streefgewicht is 88-90 kilo, hier ben ik op dit moment nog mee bezig, gaande weg kom ik er wel.
Ik heb van de voeding geleerd om meer en gezonder te eten. Door de weeks drink ik geen bier meer en eten we geen "ongezonde" dingen. Ik heb geleerd om ‘s ochtends te ontbijten normaal deed ik dus rond de koffietijd op het werk, nu sta ik eerder op om rustig mijn brood te eten, dit bevalt me prima. Daarnaast was het water leren drinken ook een hele klus, dit gaat me nu makkelijker af.

 

Anoniem

Voordat ik begon dacht ik: zou het wel werken? Maar het ging juist goed, ik ben tien kilo afgevallen, ik begon bij 93 kg en ben nu ik 80 kg en nu blijft het rond de 80 kg. Ik zit daardoor nu een stuk fijner in mijn fel, voor de tijd voelde ik me niet meer zo fit. Nu sport ik één keer per week, elke vrijdag een uurtje, tijdens het voedingsprogramma deed ik vooral de Milon en dat ging me goed af, nu ga ik vooral mijn eigen gang. Ik hou me nog steeds aan sommige dingen van het voedingsprogramma, ik eet bijvoorbeeld minder brood en eet vaker.

Ik zou het programma bij The Sportsclub aanbevelen aan mensen die wat af willen vallen, ik wou er zelf ook wat vanaf, ik was 93 kilo en toen vond ik mezelf wat te zwaar en toen ben ik in 8 weken 10 kwijtgeraakt, dus dat ging heel erg snel. Ik sport met veel plezier, vooral Jimmy komt vaak even bij me en ik kan dingen bij hem of andere instructeurs vragen.

 

Anoniem

Ik twijfelde of ik het wel vol zou houden en of ik het wel leuk zou vinden, maar toch ben ik begonnen. Als doel hadden we afgesproken om 8 of 10 kilo af te vallen, ik ben 11 kilo afgevallen. Na 8 weken hebben we zelfs besloten Jom nog even door te zetten met een nieuw doel. Bij het voedingsprogramma moest je wel je kop erbij houden. Opzich wist ik eigenlijk wel wat ik moest doen, goeie keuzes maken en meer eten. Maar met dit programma is het nu opzich wel aardig automatisme van wat ik kan eten.

 

Anoniem

Ik heb een keer eerder bij een sportschool gezeten, maar toen vond ik er niet zoveel aan, maar toen had ik ook helemaal geen sturing, dus dat is dan wel anders. Dus ik twijfelde of ik het sporten bij The Sportsclub jullie wel leuk zou vinden. Nu doe ik de Milon Cirkel en dan weet je precies waar je aan toe bent, het sporten duurt niet zo lang, dus dat helpt wel, daar wordt het wel leuker van. Ik vind het sporten nu erg leuk. Ik wil iets van 10 kwijt, tot nu toe ben ik 3,5 kilo afgevallen, dus het gaat niet heel snel, maar het gaat wel goed. Ik heb wel het gevoel dat ik op de goede weg ben, dus het maakt mij ook niet uit dat het wat minder snel gaat. De menu’s zijn goed vol te houden, behalve als ik een weekendje weg ben en uit eten ga natuurlijk. Ik zou het sporten aan iedereen wel aanbevelen, alle medewerkers zijn aardig, de sfeer is heel gemoedelijk en als ik hulp nodig heb dan krijg ik dat.

 

Anoniem

Voordat ik begon twijfelde ik vooral of ik het eten wel vol zou houden, het sporten keek ik niet zo tegen op, ik had sowieso al een marathon in de planning. Maar mijn eetpatroon was gewoon niet super goed, dus ik dacht als ik daar nou wat aan kan doen, dan scheelt dat al de helft. Van te voren dacht ik wel, ik weet niet zeker of ik het voedingsprogramma vol ga houden, maar toen ik er eenmaal aan begonnen was was het helemaal niet moeilijk, want ik moest juist heel veel eten en het sporten was goed te doen. Ik ben 6 kilo afgevallen, het was een succesvol traject om mijn doel te bereiken. Toen ik mijn doel behaald had voelde ik me een stuk lekkerder in mn vel en lekker fit.

Inmiddels zit dat er weer wat aan, dit komt omdat ik het voedingsadvies wat losgelaten heb en omdat ik niet heel veel meer sport. Na de marathon dacht ik, nu gewoon even lekker rustig en wat minder sporten enzo. Maar het is wel belangrijk voor mij om te blijven sporten want anders groei ik bij de klippen op. Ik moet er dus wel echt wat voor doen om op gewicht te blijven. Ik raad het sporten vooral aan aan mensen die zich wat snel schamen als ze aan het sporten zijn. Bij jullie is het een hele leuke sfeer, het is niet zo dat je je bekeken voelt of dat er een vreemde sfeer hangt.

 

Maak nu kennis met The Sportsclub, de Milon cirkel en alle andere leuke activiteiten via de Gratis Proefweek. Vul je gegevens in en klik op verzenden. Wij nemen vervolgens contact met jou op voor een gratis en vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Makkelijker kan niet!

Fit de Zomer door bij The Sportsclub Drachten

Speciaal voor 20 vrouwen uit Drachten e.o, ga Fit de Zomer door bij The Sportsclub Drachten!

Lees meer

Zomerrooster

Lees meer
Meer nieuws

"Ik doe de Milon Cirkel nu 2 maanden, voel verandering in mijn lijf qua conditie en spieren. Ik voel me veel fitter en merk het"

Ida Lagendijk

"The Sportsclub staat voor mij voor sportiviteit, vitaliteit, spontaniteit, gezelligheid en vriendinnentijd"

Nicoline

"Dankzij The Sportsclub voel ik me elke dag topfit. Mede dankzij de geweldige groepslessen!"

Rutger

"Door te sporten bij The Sportsclub voelen wij ons topfit. We believe in fitness! "

Jacco en Joas

"In principe is 2 x Milon Cirkel per 10 dagen voldoende. De Milon Cirkel maakt sporten nóg leuker!"

Nel Aasman

"Bij The Sportsclub is iedereen welkom. Er wordt geen verschil gemaakt in wie, hoe en waarom!"

Iris

"Door de ontspannen sfeer in de club kan ik me goed inspannen en een heerlijk workout doen, elke keer weer."

Anita

"Na elke training zit ik weer vol energie. De trainers zorgen dat ik elke keer alles uit mijn training haal."

Katrina

"Ik had niet zoveel met sporten, maar dankzij The Sportsclub is sporten echt mijn passie geworden."

Yvonne

"Door de instructeurs ka ik veilig sporten met een thuisgevoel. En daar hou ik van!"

Fedde

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.